Agnes Clement – de Boers: vooruitblik op 2018

Beste lezer,

 

Allereerst wil ik u en de uwen nog een goed en voorspoedig 2018  wensen.

Het moment dat ik dit schrijf zijn de feestdagen voorbij en zijn de dagen weer aan het lengen.

Een periode om terug, maar ook vooral om vooruit te kijken.

Dit dat geldt ook voor D-Support.

We hebben veel goede voornemens die we ook zeker gaan uitvoeren!

Allereerst komt er een update voor de e-learning module. De eerste versie is al door een heel aantal mensen gemaakt en we hebben mooie feedback gekregen waarmee een versie 2.0 gaan maken. Vooral meer interactief en met gebruikmaking van moderne technieken.

Verder wordt er hard gewerkt aan de ict achter de schermen, de webapplicatie. De informatie van alle gezinnen, oppassers, diabetesteams, afspraken, etc wordt in een goed, veilig en werkbaar ict systeem gemaakt. Hieronder valt ook de oppasapp die we samen met Diafrys en met sponsoring van het Diabetesfonds en de Rabobank kunnen maken. Niet alleen wij van D-Support kunnen straks veel beter bij onze informatie, maar ook de gebruiker heeft straks alle informatie van het eigen gezin, de kinderen, de diabetesafspraken en de oppas in 1 app bij elkaar.

Ondertussen is het onze wens de service van D-Support verder in Nederland uit te breiden. Contacten daartoe werden al met diverse diabetesteams gelegd.

Ander heel leuk nieuws is, dat we met Stichting Kinderdiabetes en Zorgeloos met diabetes naar school besloten hebben samen te werken! We bedienen dezelfde doelgroep, namelijk kinderen en de omgeving van kinderen met diabetes en hebben daarop ieder een eigen focus. Wij vullen elkaar aan in het aanbod en zullen naar elkaar gaan verwijzen en elkaar benoemen waar zinvol.

Kortom genoeg om met goede zin en veel vertrouwen dit nieuwe jaar in te gaan.

 

Agnes Clement – de Boers, kinderarts

Voorzitter

 

Updated: 28 februari 2018 — 18:49