D-Support activiteiten

Terugkomdag 30 september 2017

Op 30 september heeft D-Support de eerste Terugkomdag voor oppassers, vrijwilligers en bestuurders georganiseerd, in buurtcentrum OASE te Utrecht. OASE staat voor Ondanks Alles Samen Een.

De onderlinge inspiratie was overal voelbaar. Iedereen straalde enthousiasme uit om D-Support te ondersteunen en verder te ontwikkelen. De deelnemers kwamen vanuit het hele land, van Oude Pekela tot Monster. Drie kinderdiabetesverpleegkundigen Mirjam, Rianne en Guusje verzorgden 6 workshops met realistische materialen. Hoogtepunt aan het einde van de dag was de Javaanse maaltijd. Omdat de hulpmiddelen rond diabetes mellitus zich razendsnel ontwikkelen zullen in 2018 méér van deze bijeenkomsten worden gehouden. Ook zo’n D-Supportdag bijwonen? Schrijf je in op de nieuwsbrief, volg D-Support op Facebook of Twitter, en houd onze agenda in de gaten. Om nog meer te kunnen gaan betekenen voor kinderen met diabetes en hun gezin.  

Informatieavond JDRF 23 november 2017

Wij zijn blij met de uitnodiging van JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) om D-Support te presenteren op haar informatieavonden. 23 november jl was de primeur in Leiderdorp met veel positieve reacties. Donderdag 8 februari a.s zijn we present bij de informatieavond in Assen. Welkom!

12 december 2017: Stichtingen voor kinderen met diabetes in gesprek

V.l.n.r.: Lydia Braakman, Agnes Clement-de Boers, Ed Vader, Guusje Neijens en Barry Rademakers

Ed Vader en Barry Rademakers van Stichting Kinderdiabetes Nederland, Lydia Braakman van Stichting Zorgeloos met diabetes naar school’, Agnes Clement en Guusje Neijens namens stichting D-Support hebben elkaar gesproken op 12 december 2017 in Breda. De 3 stichtingen zetten zich in voor dezelfde doelgroep: kinderen en jongeren met diabetes type 1, hun gezin en naaste omgeving. De verschillende accenten van Kinderdiabetes Nederland, Zorgeloos met diabetes naar school en D-Support sluiten goed op elkaar aan. Kinderarts Agnes Clement-de Boers, voorzitter van Stichting D-Support: “Een draaglijker leven met diabetes kan de gezondheid van het kind met diabetes bevorderen. Dat willen we allemaal. Daarom gaan Zorgeloos met diabetes naar school, Kinderdiabetes Nederland en D-Support samenwerken waar dat kan.”

Buddynetwerk Den Haag

Stichting D-Support verzorgt ook trainingen aan vrijwilligers, medewerkers vanuit het CJG, zorgboerderijen en buddy’s. Buddynetwerk Den Haag heeft sinds december 2017, 6 buddy’s beschikbaar die zich voor de duur van 1 jaar willen inzetten voor een kind met diabetes.

Wie geeft  zich op als buddy? Sommige buddy’s  hebben zelf diabetes.  Iedere kandidaat heeft een andere achtergrond, van professioneel danseres tot programmeur. Zij zijn bereid om elke week een dagdeel iets leuks te ondernemen, erop uit te gaan, te begeleiden naar een hobby. Zo krijgen kind en ouder(s)/verzorger(s) meer bewegingsvrijheid. De trainingen zijn voor het hele land beschikbaar.

Bij de foto: 5 van de 6 buddy’s voor kinderen met diabetes in het Juliana Kinderziekenhuis, met Meredith Bien, kinderpsycholoog en projectleider Buddynetwerk Den Haag, Claudia van Dalen en Guusje Neijens, diabetesverpleegkundigen en kinderarts Agnes Clement, voorzitter van D-Support.

Updated: 16 januari 2018 — 12:06