Even voorstellen! Christel Hendriks

Mijn naam is Christel Hendriks. Ik woon in Helmond, samen met mijn man Tom en dochtertje Lise van 8 jaar. Ik ben opgeleid als gezondheidswetenschapper.

Mijn dochter Lise heeft in 2015 de diagnose Diabetes type 1 gekregen. Een diagnose die ons leven op zijn kop heeft gezet. We hebben intussen met vallen en opstaan een goede modus gevonden om diabetes een plekje in ons leven te geven, al blijft het een pittige 24/7 job.

Afgelopen jaar ben ik door Karin van Leeuwen benaderd om als regio-coördinator D-support uit te rollen in Zuid-Oost Brabant.

Intussen hebben we contact gehad met het St. Anna ziekenhuis in Geldrop en het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Zij zijn enthousiast over D-support en er zijn afspraken gemaakt over hoe we dit gaan vormgeven in deze regio. Op dit moment worden potentiële oppassers benaderd en gezinnen geïnformeerd over de mogelijkheden van D-support. In het voorjaar hopen we de eerste scholing van de oppaskandidaten te realiseren.
Ook heeft het Elkerliek ziekenhuis in Helmond interesse getoond. Verdere contacten met hen zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2018.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om de zorg voor je kind met diabetes type 1 los te laten. Maar ook hoe bevrijdend het kan zijn als dit lukt. Dit lukt echter alleen als je goede opvang voor je kind hebt met verstand van zaken. Om die reden ben ik vrij snel na de diagnose op zoek gegaan naar een oppas in de buurt die zelf diabetes type 1 heeft. Daar zijn we tot op heden erg blij mee, niet alleen ik, maar zeker ook Lise. Zij vindt het prachtig om iemand in haar vertrouwde omgeving te hebben die tien jaar ouder is en ook diabetes type 1 heeft.
Dit gun ik andere gezinnen en kinderen met diabetes type 1 ook. Graag draag ik hier mijn steentje aan bij!

Updated: 16 januari 2018 — 11:55