Agnes Clement – De Boers: Lente

Wanneer ik dit schrijf is de lente in zijn volle glorie losgebarsten. Overal prachtige bloesem en voorjaarsbloemen. Het belooft een mooie zomer te worden. Ook voor D-Support.

Het aantal gezinnen met een goede oppasmatch neemt hand over hand toe. Tevens groeit de vraag naar onze training van het (familie-)netwerk. Na deze training durven grootouders, buren en ouders van vriendjes hun kleinkind, buurkind en vriend(innet)je weer op bezoek te krijgen. Daar gaat het om!

Op 7 april organiseerde Stichting Kinderdiabetes de première van de film ‘Safely in the rainbow’. Een indrukwekkende documentaire over een gezin met een kind met diabetes ‘life‘ gefilmd. In het kader van onze samenwerking met Stichting Kinderdiabetes mochten wij op deze dag ook een presentatie verzorgen. Ik was daar met Guusje. Het was supermotiverend om de positieve reacties op D-Support van zowel ouders als professionals te horen.

Intussen wordt hard gewerkt aan de webapplicatie. We hebben hier een voorschouw van gekregen en ik was onder de indruk van wat er al bedacht en gemaakt is door het team van Amrit Consultancy. Vanaf juni gaan we de applicatie uitproberen. Met de feedback hierop is het plan dat de webapplicatie vanaf september 2018 life gaat. Dit is echt ontzettend goed omdat regiocoördinatoren dan de gegevens kunnen beheren van de gezinnen en oppassers in hun eigen regio. Dit zal de dienstverlening van D-Support zeer ten goede komen. Verder zal de webapplicatie de onderlinge communicatie enorm verbeteren waardoor D-Support veel meer mensen kan ondersteunen. D-Support werkt ook aan een mobiele app, waarin ouders en verzorgers de belangrijke gegevens voor het kind met diabetes (tijdelijk) kunnen delen met de mensen die zij hiervoor in aanmerking vinden komen. Deze app kan gerealiseerd worden door subsidie van het Diabetesfonds en Rabobank en in samenwerking met Diafrys.

Een ander pluspunt is dat, nadat ik op de landelijke vergadering van diabeteskinderartsen hierover mocht vertellen, mijn kinderarts collega’s in het land ook heel positief tegenover D-Support staan, en graag mee willen werken aan verdere uitrol binnen Nederland.

Heel fijn, tenslotte is ons streven dat we gezinnen met een kind met diabetes in heel Nederland willen kunnen helpen in samenwerking met de plaatselijke diabetesteams, ouders en andere vrijwilligers.

Updated: 4 juni 2018 — 12:45