Moeder Eva: Twee jaar geleden kreeg mijn zoontje op 1,5 jarige leeftijd diabetes mellitus

Ontzettend heftig nieuws en alle hens aan dek om als moeder,  de verzorging van mijn kind met diabetes eigen te maken. Terugkijkend op alle ervaringen van de afgelopen jaren kan ik zeggen dat dit nog steeds gepaard gaat met onrustige periodes en gemakkelijkere tijden. Zelf kan ik bijna alles nog doen wat ik graag zou willen doen, maar het kost me alleen een stuk meer energie en onrust dan voorheen.

De extra controles en verzorging die de ziekte met zich meebrengt daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Maar aan het feit dat ik de zorg van mijn zoontje heel moeilijk kan overdragen aan iemand anders en dat er constant een beroep op mij wordt gedaan, daaraan kan ik niet wennen. Omdat ik mijn zoontje alleen opvoed, dien ik de kar ook alleen te trekken en dat een heel beklemmend gevoel. Ik kan mij nou eenmaal niet in tweeën splitsen. Af en toe heb ik enorme behoefte om even los te zijn van de zorg.

Via een verpleegkundige van het diabetescentrum werd ik getipt over D-Support. Ik kwam in contact met Guusje en samen bespraken we waar ik naar op zoek was en wat mij zou kunnen helpen. Ik was naarstig op zoek naar oppas voor een bepaalde datum en er werd iemand gevonden! Ik had een kennismakingsgesprek met haar, het klikte meteen, dus het oppassen kon beginnen. De oppasavond was prima verlopen en nu vraag ik haar zo nu en dan om te komen oppassen. Ik ga met een gerust hart weg als zij komt oppassen en heb er alle vertrouwen in.

Veel herkenning voor mijn zoon want de oppasster heeft ook diabetes type 1 en voor mij weer een stukje vrijheid terug. Precies wat ik nodig had!

 

 

Updated: 9 juni 2018 — 07:57