En de winner is: de E-Learning van stichting D-Support!

In de afgelopen maanden is onze e-learning vaker aangevraagd dan onze oppas. Wat maakt de e-learning zo populair? De prettige manier van leren en de aantrekkelijke prijs per account (€10,–). Ouders vragen hem aan voor de gastouder, voor de oppas en voor ouders van vriendjes, voor opa’s en oma’s. We ontvingen zelfs aanvragen voor de medewerkers van enkele kinderdagverblijven.

Wat leert de cursist? De basics van diabetes, vanuit het perspectief van de oppas of begeleider. Hypo, hyper, diverse modellen meters, pennen en pompjes, de invloed van voeding en omstandigheden, de vereiste oplettendheid en acties. Dit alles in de eigen tijd van de cursist en in eigen tempo. Afhankelijk van de leersnelheid en de basiskennis duurt de cursus 1,5 à 3,5 uur. De cursus hoeft niet aaneengesloten gemaakt te worden.

Op de 2de plaats: de oppas. Het vinden en matchen van oppas lukt steeds beter. Hoewel we niet alle aanvragen kunnen vervullen groeit stichting D-Support gestaag. Het is belangrijk om oppaskandidaten te blijven werven. Ouders kunnen altijd een vraag indienen, want als er nog geen oppas beschikbaar is zoekt stichting D-Support actief mee.

Hoe gaat het intussen met de familienetwerktraining? Het lanceren van de familienetwerktraining blijkt een schot in de roos. Je bespreekt tevoren met de trainer wat je jouw netwerk wilt aanleren in die 2,5 uur. Het in huis halen van deze training geeft meer dan een voordeel. Er wordt veel geoefend met realistische materialen zonder je kind erbij. Je leert jouw netwerk beter kennen door de vlotte en professionele begeleiding. Het versterkt de band met de mensen die betrokken zijn bij jullie situatie. Dat helpt bij de verwerking van wat jullie is overkomen. De tijdsbesparing is al vaker benoemd, dus je energie blijft beschikbaar voor jou en je gezin.

Coördinator en diabetesverpleegkundige Guusje Neijens

Updated: 10 september 2018 — 08:37