D-Support oppas: Kim

Hoi! Ik ben Kim (21 jaar) en ik studeer geneeskunde. Naast mijn studie ben ik oppasser bij D-support. Ik pas ongeveer 1x per maand op bij twee hele lieve kindjes (7 en 4 jaar) waarvan de oudste diabetes heeft. Voor mij was dit de eerste keer dat ik echt met diabetes te maken kreeg. Ik heb een avond bijscholing en een e-learning gehad als voorbereiding, dit was erg prettig. In het begin was het natuurlijk even wennen, want de praktijk is natuurlijk toch anders dan de theorie. Ik vond het ook erg fijn dat ik de eerste keer even kon kennismaken terwijl de ouders gewoon thuis waren en ze mij alles uit konden leggen. Intussen ben ik helemaal vertrouwd met de diabetes van mijn oppaskindje en samen met hem kan ik zijn diabetes goed controleren als ik moet oppassen. Via D-support heb ik veel kunnen leren over de omgang met diabetes en daarnaast vind ik het vanzelfsprekend erg leuk om op te passen. Ik vind het fijn dat ik de ouders soms een beetje kan ontlasten en ik haal veel plezier uit de omgang met kinderen. Bij D-support kan ik dit allemaal combineren en ik doe dit dan ook heel graag!

Updated: 19 maart 2019 — 09:09