D-Support webapplicatie en mobiele app

D-Support werkt aan een webapplicatie en mobiele app. Hierdoor wordt voor ouders en oppaskandidaten mogelijk te zien of in hun buurt een aanvraag of een oppas is. De bedoeling is dat de informatieoverdracht voor ouders veel makkelijker wordt en dat ook het vinden van oppas wordt. 

Met de webapplicatie verandert een deel van het proces. Een oppas en gezin maken op de website een account aan. Daarna ontvangen ze inloggegevens waarna ze hun aanmelding compleet maken en beheren. Bovendien kunnen oppassers zien of er aanvragen van gezinnen in hun plaats of gemeente aanwezig die op zoek zijn naar een oppas. Gezinnen kunnen zien of er oppassers in hun plaats of gemeente beschikbaar zijn. Persoonsgegevens (namen, e-mail, telefoonnummers) worden niet getoond, maar alleen de postcode (zonder letters).

Als er een match is beheren de ouders de diabetesinformatie van hun kind op de app. Ook begeleiders en leerkrachten kunnen hiervan gebruik maken. Het is ook mogelijk een summier logboek en afspraken bij te houden, en gegevens zoals namen en telefoonnummers bij noodgevallen zijn hierin bij de hand. Het beheer van de gegevens ligt bij de ouders.
D-Support zal bekend maken wanneer de applicatie en mobiele app beschikbaar zijn (zowel beschikbaar voor Apple als voor Android). 

Updated: 5 juli 2020 — 22:22