Bericht van de voorzitter

Wereld diabetes dag 14 november 2019
Op 14 november 2019 is het precies 5 jaar geleden dat het toenmalig bestuur bij de notaris zat om Stichting D-Support officieel op te richten. Een dag om extra aandacht aan te geven! Dat gaan we ook doen tijdens het PEAK congres op 14 november georganiseerd door onze partner JDRF.  Hier krijgen we een plek om D-Support onder de aandacht te brengen, dus komt allen!

Heuglijk nieuws
Er is meer heuglijk nieuws. We hebben de banden met JDRF verder aangehaald en uitgesproken dat we partners blijven. JDRF staat voor diabetes type 1 naar type géén. Oftewel voor genezing. Helaas is de weg hiernaartoe lang en het einddoel nog niet in zicht. In de tussentijd is bij hun ook helder dat het ook heel belangrijk is te investeren in ondersteuning van de patiënten en gezinnen met diabetes type 1! Het is echt super dat de instanties die zich sterk maken voor diabetes type 1 elkaar vinden om gezamenlijk het leven met diabetes wat overzichtelijker te maken.
Verder is er ook mooi nieuws dat onze partner Stichting Dex de Dialeeuw strippenkaarten voor 5 keer oppas (maximaal 20 uur) uitgeeft voor gezinnen die een oppas eigenlijk niet kunnen betalen.
Voor de toch wel vele gezinnen die het financieel al niet gemakkelijk hebben en dan ook nog een kind met diabetes hebben, waardoor alle extraatjes wegvallen. We hebben hier mooie afspraken over. Ik verwijs u graag naar onze website of die van Dex de Dialeeuw.

Terugkijkend op de afgelopen 5 jaar. Wat hebben we intensief gewerkt en is er veel gebeurd. Maar vooral kijk ik trots en blij naar al die mensen die we hebben kunnen helpen met een goede oppas, diabetestraining voor familie en bekenden en op scholen. Dit dankzij de inzet van de mensen achter de schermen: de mensen in het bestuur, de ICT en het bureauwerk, maar vooral van Guusje Neijens onze duizendpoot.
Op naar de volgende 5 jaar.

Agnes Clement – de Boers, kinderarts diabetes
Voorzitter

Terug naar de inhoud van de nieuwsbrief

Updated: 5 juli 2020 — 21:34