JDRF – PEAK

Het PEAK event van 14 november 2019.

Plaats: Omnisport, Apeldoorn, met medewerking van de Bas van de Goor Foundation.

Op 14 november 2019 organiseert JDRF Nederland voor de derde keer dit symposium over type 1 diabetes en Sport & Bewegen. Overdag een symposium voor zorgprofessionals, ’s avond een informatieavond rondom het thema type 1 diabetes en Sport & Bewegen voor mensen met type 1 en hun omgeving.

Op type 1 diabetes  evenementen, informatiebijeenkomsten, internetfora en dergelijke wordt er door type 1 patiënten en hun ouders veel om adviezen gevraagd. Het advies wat men vervolgens krijgt is vaak niet gebaseerd op wetenschap, wat vervolgens negatieve effecten kan veroorzaken. JDRF ziet dit als een wereldwijd probleem en heeft vervolgens geïnvesteerd om met een team van experts alle kennis over type 1 diabetes te bundelen en beschikbaar te maken voor alle type 1 diabetes zorgverleners en uiteindelijk alle type 1 patiënten. Het resultaat is dit: PEAK (Performance Exercise And Knowledge) symposium.

Op 14 november organiseert JDRF Nederland voor de derde keer dit symposium over type 1 diabetes en Sport & Bewegen. Overdag een symposium voor zorgprofessionals, ’s avond een informatieavond rondom het thema type 1 diabetes en Sport & Bewegen voor mensen met type 1 en hun omgeving.

Zorgverleners zie Dagprogramma: https://www.jdrf.nl/event/save-the-date-peak-type-1-diabetes-en-sport-zorgverleners-symposium/

Avondprogramma voor ouders/verzorgers/belangstellenden: https://www.jdrf.nl/event/save-the-date-peak-type-1-diabetes-en-sport-symposium-voor-mensen-met-type-1-diabetes/

Hier kun je anderen met type 1, maar ook hun vaders, moeders, oma’s en opa’s van mensen met type 1 ontmoeten. Professionals zullen hun best doen om al je vragen te beantwoorden.

 

Auktje Reiffers, secretaris

Terug naar de inhoud van de nieuwsbrief

 

Updated: 16 oktober 2019 — 16:55