Maak D-Support zichtbaar op iedere diabetespoli

Voor wie stichting D-Support kent is het onbegrijpelijk dat er regio’s zijn waar onze stichting nog geheel onbekend is. Daarom vragen we jou als lezer om de diabetespoli in ‘jouw’ ziekenhuis te informeren over de missie van stichting D-Support: leuke veilige oppas en een adempauze voor alle ouders/verzorgers van kinderen met diabetes. Wellicht kunnen de diabetesverpleegkundigen hun patiënten attenderen op onze vraag naar nieuwe oppas en gastouders.

 

Hoe werkt het? Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen zijn veel mensen nodig. Enerzijds omdat matchen om maatwerk vraagt. Anderzijds omdat veel oppassers een periode van stage, afstuderen, nieuwe baan, persoonlijke omstandigheden hebben. Hoe groter de pool, hoe beter de  matchmogelijkheden. Zo logisch is dat! De meeste gezinnen hebben ongeveer 2x per maand oppas nodig, soms op vaste dagen, soms als het toevallig uitkomt.

Elke oppas is al van onschatbare waarde. Oppas-mét-diabetes hebben zelfs iets extra’s. Ouders zien in deze oppas vaak voor het eerst hoe je volwassen wordt met diabetes. Het helpt hun in de hoop op een goede toekomst voor hun kind. Daarom is belangrijk dat alle diabetespoli’s D-Support leren kennen. Folders zijn aan te vragen via https://d-support.org/bestelformulier-folders/.

 

Guusje Neijens

Dm-verpleegkundige en coördinator opleidingen

 

Terug naar de inhoud van de nieuwsbrief

Updated: 16 oktober 2019 — 16:57