Maak D-Support óók bekend bij het volwassenen-diabetesteam

Voor wie stichting D-Support kent is onbegrijpelijk dat er nog regio’s zijn waar onze gezinsondersteuning onbekend is. Daarom vragen we jou als lezer om het diabetesteam voor volwassenen in ‘jouw’ ziekenhuis te informeren over stichting D-Support, zodat ook volwassenen zich gaan aanmelden als oppaskandidaat of gastouder. Leuke veilige oppas en een adempauze voor alle ouders/verzorgers van kinderen met diabetes.  

Hoe werkt het? Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen zijn veel mensen nodig. Enerzijds omdat matchen om maatwerk vraagt. Anderzijds omdat oppassers niet altijd evenveel inzetbaar zijn, door een periode van stage, afstuderen, nieuwe baan, persoonlijke omstandigheden. Hoe groter onze oppaspool, hoe beter de matchkansen. Zo logisch is dat! De meeste gezinnen hebben ongeveer 2x per maand oppas nodig, soms op vaste dagen, soms als het toevallig uitkomt.

Elke oppas is van onschatbare waarde, oppas-mét-diabetes hebben zelfs iets extra’s. Ouders zien in deze oppas vaak voor het eerst hoe je volwassen wordt met diabetes. Het helpt hun in de hoop op een goede toekomst voor hun kind. Daarom is belangrijk dat niet alleen de kinderdiabetesteams maar ook de volwassenen D-Support leren kennen. Folders zijn kostenloos aan te vragen via https://d-support.org/bestelformulier-folders/.

Guusje Neijens, coördinator 
Terug naar de inhoud van de nieuwsbrief

Updated: 5 juli 2020 — 23:41