Nieuwsbrief Stichting D-Support

Editie 2023-01

Happy 2023!

 

Inhoud:

Informatieavonden

Nieuwe medewerkers

Vacature bestuur

Van een adjunct-directeur

Puzzel

Pluim voor een werkgever

Gaby Tettero wint Transaviaprijs
voor D-Support


Luchtvaartmaatschappij Transavia looft ieder jaar een prijs uit voor een maatschappelijk doel: de Peter J. Legroprijs. Alle medewerkers van Nederland -zowel in de lucht als op de grond- mogen stemmen op hun favoriete project. Het project met de meeste stemmen wordt de winnaar.
Gaby Tettero is purser en reïntegratiecoach bij Transavia. Zij heeft D-Support voorgedragen als Goed Doel. Ondanks stevige concurrentie van andere Goede Doelen is de prijs in 2022 naar D-Support gegaan.

Als moeder van 3 zoons, waarvan er één diabetes heeft is ze al sinds 2014 actief betrokken bij D-Support. D-Support benut de prijs om de app uit te rollen waar alle ouders in het dagelijks leven van kunnen profiteren. Afgelopen zomer schitterden haar foto en haar verhaal in de rubriek Transavia People, in het stoelmagazine van Transavia.

InformatieavondenOp de website staan de data van thema-avonden voor ouders en verzorgers. Hier geven we informatie over de werking van de D-Supportapp, PGB-aanvragen, voorbereidingen voor school en mogelijkheden om het sociale leven met diabetes makkelijker te maken. Ook: wat levert de e-learning op? Hoe vraag je PGB aan? Op deze avonden vind je (h)erkenning bij andere deelnemers. Dit zegt een deelnemer: “Deze informatie is niet medisch en daarom komt het diabetesteam hier niet aan toe. In een uurtje krijg je veel tips en leer je van ervaringen van andere ouders.

Even voorstellen: Laura Kusters administratief medewerker

 

Hallo allemaal, Ik ben Laura, 37 jaar samenwonend met Roel met onze 2 zonen Jesse van 15 jaar en Justin van 11 jaar. Wij wonen in Tegelen, in Noord-Limburg. Ik maak per 1 december deel uit van het D-Support team als administratief medewerker.

Ik heb enorm veel zin om achter de schermen bij te dragen aan het realiseren van een match tussen ouders en oppasser. Ik weet hoe het is als je leven op z’n kop staat als je kind de diagnose diabetes krijgt. 3 jaar terug kreeg onze jongste zoon de diagnose. Alles wat zo vanzelfsprekend is is dat ineens niet meer. Even tijd of avondje uit. Alles staat in het teken van diabetes. Hoe mooi is het om hulp te krijgen van een stichting die weet waar je mee worstelt, waardoor je gezin weer normaler kan draaien. Dat je met een gerust hart de deur achter je dicht kunt trekken. Vol positieve energie en met een luisterend oor zal ik voor jullie klaar staan.

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen: Anne Schets regiocoördinator

 

Hallo allemaal, Ik ben Anne, 23 jaar oud en woon sinds een jaar samen met mijn vriend en twee konijntjes in Breda. Tijdens het laatste zomerkamp van Stichting Kinderdiabetes heb ik veel met Agnes en Guusje gesproken over Stichting D-Support. Dat leidde tot een kennismaking waar we bléven praten over de invloed van diabetes type 1 op iemands leven. Zelf heb ik diabetes sinds 2010 en voel ik altijd een drive om iets te betekenen in het diabeteswereldje. Daarom ben ik sinds november, naast mijn werk als diabetescoach bij 4Kids2Tell, werkzaam als regiocoördinator bij Stichting D-Support. Ik geniet van alle gesprekken met oppassers en hoop dat we zoveel mogelijk gezinnen kunnen helpen met het vinden van passende oplossingen!

 

 

Bericht van adjunct-directeur Joris Weller, basisschool Amstelveen:


“Er kwam een kind van 4 op onze school dat nét diabetes type 1 had gekregen. Hectisch, met veel informatie en emotie. Na 3 maanden hoorden we over de e-learning van D-Support. Ik heb deze direct besteld voor onze leerkrachten. Hadden we dit maar eerder geweten. Het verbetert wederzijds het begrip en de communicatie.“

 

Bezoek onze website voor de data van de online-informatieavonden

www.d-support.org

Een pluim voor een werkgever!

Gernelle: Toen onze zoon op 5 december de diagnose kreeg ontving ik alle begrip én een bos bloemen van mijn werkgever. Hij stimuleert dat we samen de tijd nemen om alles voor onze zoon goed te regelen en ondersteunt ons hierin.
REBO Huurwoning zegt hierover: “Binnen ons bedrijf behandelen we iedereen als familie: die steun je door dik&dun.”

 

D-Support besteedt aandacht aan persoonlijke verhalen.

Wil jij iets delen over je werkgever en fijne collega’s?
Over je ervaringen met de diabetesapp van D-Support?
Of organiseer je een actie voor D-Support?

Stuur je bericht aan info@d-support.org

 

 

 

 

Schrijf je hier uit voor deze Nieuwsbrief