Nieuwsbrief Stichting D-Support

Editie 2023-02

Klik hier voor de online versie

Inhoud:

Diabetesoppas:
aanvragen of worden?

Schoolkamp

Thema-avond 8 juni

Nieuwe medewerkers: Audrey

Prijswinnaar

Bericht van een oppasser

Diabetesbuddy schoolkamp
 

Diabetesoppas aanvragen of worden?


Onze stichting is iedere dag druk bezig met het vinden van de ideale match tussen vraaggezinnen en onze oppassers. Elke keer dat het lukt is weer een prachtig resultaat!

De meeste ouders zoeken een oppas voor af en toe. Dagen en tijden overleg je met elkaar.

Door de toegenomen vraag zijn we op dit moment specifiek op zoek naar oppassers en gastouders in de omgeving van Amsterdam, Den Haag, Delft, Gulpen, Hengelo (Ov.), Oestgeest en Maastricht.

D-Support begeleidt het gehele traject. Wil jij ons team komen versterken als oppasser? Of wil je gedurende een schoolkamp stand-by zijn zodat het kind onbezorgd mee kan op kamp? Gastouders die willen oppassen in het huis van een kind met diabetes zijn ook van harte welkom!

Schoolkamp

Vind jij het schoolkamp ook zo spannend? Tip: vraag tijdig aan school welke begeleiders meegaan. Zij kunnen zich inlezen met de e-learning. Dit is de link naar de democursus (log in als gast).

Thema-avonden

Donderdag 8 juni is er een thema-avond voor kinderdiabetesteams: de doorstart op school na diagnose, minder druk op ouders en leerkrachten. Aanmelden kan via de link in de kalender op onze website. Dit zegt een ouder: “Het voorlichten en begeleiden van school vroeg veel van ons. Wij hadden het trauma van de diagnose en stonden in de overlevingsstand. We hebben onze angst en bezorgdheid misschien zelf overgedragen op de leerkrachten.”

Even voorstellen: Audrey Wemmers, vrijwilliger marketing & communicatie

 

Ik ben Audrey Wemmers en trotse mama van 4 sprankelende kids. Sinds 2019 is onze oudste zoon gediagnosticeerd met diabetes type 1. Een achtbaan vol emoties, aanpassingen en de juiste weg vinden, volgt. Je gezinsleven staat op z’n kop! De weg wordt bekender en de route wordt eenvoudiger, maar de dagelijkse zorg voor je kindje met diabetes type 1 blijft. Je bent er altijd mee bezig en dat zorgt ervoor dat het moeilijk is om de zorg van jouw diabeteskind uit handen te geven, vooral als ze jonger zijn. Een avondje uit is niet meer vanzelfsprekend.

Wat mooi om te zien, dat ik eind 2022 afsloot met de ontdekking van Stichting D-Support. Toen ik D-Support tegenkwam, was onze zoon al ver zelfstandig in zijn diabeteshandelingen, maar dit was een toegevoegde waarde geweest voor ons gezin toen we net de diagnose kregen. Zowel op het gebied van het ‘diabetesverhaal uitleggen aan je omgeving’, alsmede het plannen van avondjes uit. Mijn doel als vrijwilliger voor D-Support is, om zoveel mogelijk ouders kennis te laten maken met deze mooie stichting, want het kan veel betekenen voor een gezin. Ik doe het voor die twinkeling in de ogen van ouders, als ze horen dat ze niet alle zorg alleen hoeven te dragen. Dat zorgt ervoor dat mijn hart een extra sprongetje maakt.

 

 

 

 

 

 

 

Prijswinnaar

 

Een stukje ontspanning vinden we voor onze ouders heel erg belangrijk, maar ook de zorgverleners die zo veel betekenen in het leven van de diabeteszorg van kinderen verdienen een stukje tijd voor zichzelf. In samenwerking met Wellnesscentrum Thermae 2OOO, hebben we diabetesverpleegkundige Hilly Stam van het Sint Jansdal in het zonnetje mogen zetten. Zij maakt op haar diabetespoli voor volwassenen cliënten enthousiast om zich aan te melden bij D-Support. Gefeliciteerd Hilly met je prijs.

 

 

Bericht van een oppasser:


“Ik ben sinds 2 jaar oppas voor Stichting D-Support. Ik dacht dat ik alles wist omdat ik zelf diabetes heb. Dat is dus niet zo! Ik help 2 gezinnen: in Utrecht waar ik studeer en in mijn woonplaats bij mijn ouders in het weekend. Niet elke week hoor, we overleggen de dagen en tijden. Ik kan wel zeggen dat ik intussen een heleboel ervaring heb.”

 

OPROEP: stand-by diabetesbuddy gezocht in Ter Aar (wegens schoolkamp) begin september. Kun jij helpen? Stuur een e-mail!

 


Help ons met ons werk en maak m.b.v. de QR-code een donatie over

Bezoek onze website voor de data van de online-informatieavonden
Bezoek onze Facebook-pagina en Like Us
Zie ons ook op Instagram

Schrijf je hier uit voor deze Nieuwsbrief