Goeiemorgen wereld! Ik ben wakker! Opstaan. Ik ga ontbijten.

Voor mij als kind is diabetes ingrijpend. Elke ochtend controleren we mijn bloedglucosespiegel. Dat is de eerste keer van deze dag. Voor de diabetes hebben we geleerd hoe de bloedglucose, de koolhydraten en insuline uitgerekend moeten worden. Dat is nodig om naar school te kunnen, te spelen, te sporten en naar huis te kunnen komen. Dit moet ik elke dag controleren. Ik denk bij eten dus niet alleen aan hoe lekker het is maar ook aan de koolhydraten die erin zitten en wat dat betekent voor mijn diabetes. En voor de insuline die mijn lichaam nodig heeft. Toch doet de diabetes weleens iets anders dan ik verwachtte en dat is een vervelende verrassing. Dat is lastig met diabetes: soms móet ik eten als ik geen zin heb, en soms móet ik wachten met eten. Of een pauze nemen. Ook moet ik opletten dat ik niet spontaan te veel eet. Ontbijt is belangrijk en sla ik niet over. Doei! Ik ga naar school 🙂