Hoi! Ik ben op school. Dat gaat goed hoor. Ik doe overal aan mee!

Nee, ik ben niet anders dan mijn klasgenootjes. Ik wil ook dat ze gewoon normaal tegen me doen. Want diabetes is niet eng. Mijn ouders hebben de juf en meester uitgelegd wat diabetes is.  Dat doen ze ieder jaar in de nieuwe klas, en tussendoor als de leerkracht wisselt, of de BSO. En waar ze aan kunnen merken als ik “laag” of “hoog”zit. Ook heb ik in de klas verteld wat ik precies heb. En dat ik soms moet prikken of mijn pompje moet controleren. Ik heb er zelfs een spreekbeurt over gegeven. Ze vinden het ook niet meer gek als ik in de klas iets eet of moet prikken. Als een vriendje of vriendinnetje jarig is wil ik graag tevoren weten wat er wordt getrakteerd. Dan houd ik er rekening mee. Gelukkig weten de meester en de juf wat ze moeten doen als ik ergens last van heb. Toen ik klein was en nog niet kon praten was het heel ingewikkeld voor iedereen, maar ik leer steeds iets meer zelf. Ik heb weleens een lage waarde na de gym. Voor het schoolkamp  kunnen de begeleiders een extra instructie krijgen over diabetes, zodat ik mee kan. Heb er nu al zin in….Doei! Ik ga nu naar voetbal 🙂