Hoipiepeloi. Ik ben thuis. We gaan nu eten met z’n allen.

Ik mag alles eten. Maar ik kan niet altijd alles eten. Ik kan ook niet zomaar direct gaan eten want we maken eerst een sommetje van hoeveel ik mag eten en wat ik kan eten. En ik heb zo’n trek! Ik denk eigenlijk altijd aan koolhydraten …. als ik slim eet, dan kan ik ook meer leuke dingen doen. Dus we wegen het eten of zoeken het gewicht ergens op om de goede hoeveelheid insuline bij de maaltijd te geven. Als dat zo uitkomt kan ik ook genieten van snacks, snoep en Mc Donalds. Dat houd ik wel in de gaten want van teveel energie en suiker in mijn lichaam kan ik dik worden. En dat is juist ook niet goed. Opletten is het toverwoord bij diabetes. Voor dat eeuwige opletten heb ik mijn ouders, gelukkig zijn zij er dag en nacht voor mij. Fijn 🙂