Bedtijd!

 

Mijn ouders zeggen altijd dat slapen belangrijk is. Volgens mij hebben ze wel gelijk, want ik voel me altijd beter als ik goed heb geslapen. Teveel slapen is niet goed, maar te weinig slapen ook niet. Lastig voor mij hè? Als ik slecht slaap dan kan het zijn dat mijn lichaam slechter reageert op de insuline. Dan wordt mijn bloedglucose de volgende dag weer een probleem. Als ik slecht slaap heb ik ‘s morgens meer trek in dingen die niet goed voor me zijn. Wat ik samen met mijn ouders doe zodat ik goed kan slapen? Ik slaap zoveel mogelijk op vaste tijden. Voor het slapen kijken naar mijn bloedglucose, en bedenken of er een hypo op de loer kan liggen, als ik heb gesport. Na een spannend spel of film is de glucose soms hoog, ook al heb ik niet extra gegeten. Als ik lekker kan doorslapen voel ik me goed als ik wakker word, en heb ik een fijnere dag, hopelijk zonder diabetesverrassingen. Papa roept dat ik moet opschieten. Ik ga slapen. Nou, doei! Tot morgen 🙂