Wellicht herkennen jullie dit: Even een adempauze

Dat klinkt dramatisch: de organisatie van de zorg rondom een kind met diabetes is nu eenmaal intensief. Ouders en verzorgers doen alles met liefde, maar een adempauze is soms wel even nodig.

Diabetes vraagt oplettendheid

Af en toe adempauze is goed voor je kind(eren), jezelf en je omgeving. Belangrijk dat je die 24-uurs oplettendheid voor de diabetes van je kind veilig kunt toevertrouwen aan anderen. Denk aan een oppas, gastgezin, kennissen, familie en buren. Stichting D-Support staat in contact met alle diabetescentra in Nederland en helpt bij het zoeken en vinden van een oppas die aandacht heeft voor je kind(eren) en basiskennis heeft over diabetes. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Onze oppassers hebben allemaal een voorbereiding en een vaardighedentraining zodat zij gegarandeerde basiskennis hebben. Ook biedt D-Support de workshop “De Zoete Inval” aan voor jullie eigen netwerk (hierbij leren bestaande oppassers, buren familie etc  diabetes basis kennis). Hoe fijn is het als familie ook weet om te gaan met hun nichtje/neefje of kleinkind met diabetes.
Desgevraagd traint D-Support ook gastouders en zorgboerderijen.

Waardevol en makkelijk vindbaar

De andere kant van een regelmatige adempauze is dat de kinderen ervaren dat ouders en verzorgers weer nieuwe energie krijgen. D-Support kan jullie gezin die adempauze bezorgen. Bij D-Support hebben zich al veel oppaskandidaten aangesloten: mensen die wij kennen en waarvan we weten wat zij kunnen.

Wij bieden de volgende mogelijkheden:

  • bemiddeling bij het vinden van een geschikte oppas voor af en toe, voor een vast dagdeel of vaste dag in de week, logeeradres of kort verblijf
  • het verzorgen van een basistraining voor school of BSO
  • het verzorgen van een basistraining voor familie, buren, vrienden (workshop de zoete inval).

Als organisatie zorgen we dat je er als gezin niet alleen voor staat. D-Support ondersteunt inmiddels vele gezinnen door het gehele land. Een luisterend oor, het geven van voorlichting en het simpelweg besparen van tijd. Tijd die je als gezin beter kunt besteden aan andere zaken die belangrijk zijn om het gezin draaiende te houden. Je kunt je hier aanmelden als gezin voor ondersteuning door een D-Support oppasser.

Daarnaast ondersteunen wij gezinnen op het gebied van:

  • het zoeken naar financiering voor respijtzorg (vervangende zorg)
  • concreet matchen van een passende oppas bij jullie gezin

 

Aanmelden

  1. Wil je je aanmelden als gezin bij D-Support om in aanmerking te komen voor oppasbemiddeling, klik dan hier. Je moet ook je kinderen aanmelden met deze link.
  2. We vragen je ook om de enquête over de impact op jullie gezin als ouders/voogd met een kind met diabetes in te vullen om onze dienstverlening steeds te kunnen verbeteren. Klik hier om de enquête in te vullen.