Nieuwsbrief 2017 09

 

D-Support
September 2017. Redactie: info@d-support.org
30 september: D-Support trainingsdag/terugkomdag
Folder 30 september D-Support organiseert op 30 september 2017 een trainingsdag/terugkomdag in Utrecht. Deze dag heeft ten doel om de kennis van huidige en toekomstige oppassers d.m.v. deskundigheidsbevordering op te frissen, het motiveren van oppassers om dit werk uit te dragen door de versterking van onderlinge banden en het uitwisselen van ervaringen.
Lees meer.
Agnes Clement- De Boers: Er ligt nog een hoop werk
Agnes Clement- De Boers Voorzitter van D-Support, Agnes Clement-De Boers geeft een terugblik op het werk van D-Support en legt uit wat de plannen voor de toekomst zijn. Ook gaat ze in op de Trainingsdag/terugkom die D-Support op 30 september organiseert: “De allerbelangrijkste reden van deze dag, om alle oppassers en vrijwilligers persoonlijk te kunnen bedanken voor eenieders inzet met, naar wij hopen, een hele leuke dag.”
Lees meer.
Guusje Neijens: D-Support traint oppassers
Guusje Neijens Guusje Neijens is diabetesverpleegkundige en medeoprichter van Stichting D-Support. Bij D-Support bemiddelt en traint zij oppaskandidaten die daarna veilig kunnen worden ingezet bij kinderen met diabetes mellitus type1. zij legt uit wat de training inhoudt.
Lees meer.
Timna Dijkhuizen: “Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken”
Timna Dijkhuizen Timna Dijkhuizen is 19 jaar oud. Ze zit nu in het derde jaar van haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Haag en is oppasser bij D-Support. Ze evaluteert: “Mijn ervaringen met het oppassen zijn eigenlijk allemaal positief. Ik heb een erg lief en leuk gezin waarbij ik oppas en de moeder van dit gezin heeft mij in het begin erg goed geholpen met alles en als het nodig is nu nog steeds.”
Lees meer.
Karin van Leeuwen regio coördinator voor D-Support in Brabant en ouder van een kind met diabetes
Karin van Leeuwen Karin van Leeuwen vertelt over haar ervaringen als regiocoördinator in Brabant: “Mijn dochter Daantje (8 jaar) heeft sinds haar 4e jaar diabetes. Veel ouders hebben zelfs helemaal geen uitje meer voor zichzelf gepland sinds hun kind diabetes heeft. Ik zou graag willen dat meer ouders gaan ervaren hoe fijn het is om echt een avondje weg te zijn. Zonder steeds op je telefoon te kijken of het wel goed gaat thuis. Dat is goed voor ouders maar ook voor het kind.”
Lees meer.
Steun D-Support met een donatie
Uitschrijven: unsubscribe@d-support.org. Volg ons op Facebook