Waarom D-Support

Ouder(s) met een kind met diabetes hebben 24/7 de zorg voor hun kind. Ongemerkt blijven veel ouders zelf meestal dicht bij hun kind omdat een overdracht complex is en veel tijd vraagt. Ouders die geen afstand of adempauze (kunnen) nemen worden vaak overbelast. Dat raakt het hele gezin. Stichting D-Support, gelooft dat binnen het gezin juist verlichting gebracht kan worden met simpele en praktische ondersteuning. Zoals het vinden van een geschikte oppas en geven van training in het omgaan met diabetes voor kennissen van het gezin. Zodat zij een betrouwbare oppas, logeeradres of buddy kunnen zijn. Stichting D-Support vindt, verbindt, verlicht en versterkt gezinnen met een of meer kinderen met diabetes. Samen ondersteunen wij elkaar in het oplossen van problemen, zodat het hele gezin geholpen wordt.

Wat biedt D-Support

Gezinnen

Stichting D-Support biedt geschikte en deskundige oppas aan gezinnen met een kind met diabetes zodat ouders hun emotionele veerkracht behouden. Betrouwbaarheid, deskundigheid en praktische betrokkenheid zijn de speerpunten van onze stichting. De match tussen het gezin en de oppasser staat daarbij centraal. De nadruk ligt op veilige diabetesondersteuning om de ouder/verzorger even het gevoel van ‘vrij’ zijn te geven. Ook biedt D-Support de mogelijkheid om kennissen, familie of eigen oppas te scholen.

Oppassers

Stichting D-Support gaat voor oppassers op zoek naar een passend oppasadres. Voordat oppassers aan de slag gaan, vindt een intake plaats en ontvangen ze een scholing. Tevens kan stichting D-Support uw eigen vertrouwde oppas, familie en of buren scholen in basis diabeteszorg (netwerktraining).

Op zoek naar geschikte, deskundige oppas?

Gezinnen die op zoek zijn naar geschikte, deskundige oppas voor hun kind met diabetes (en eventueel broer of zus) of scholing willen aanvragen voor al bestaande oppas ( netwerktraining), kunnen zich inschrijven via www.d-support.org.

Op zoek naar een oppasadres?

Wie wil oppassen bij een gezin met een kind met diabetes (en eventueel broer of zus), meldt zich aan via www.d-support.org waarna we contact opnemen voor een intake en training. Om vervolgens op zoek te gaan naar een oppasadres. Voor vragen zijn we bereikbaar via info@d-support.org

Bas van der Goor

 

Bas van de Goor is een oud-volleyballer die in 1989 zijn debuut maakte in de Nederlandse competitie. Hij speelde zestien jaar op het hoogste niveau in de volleybal sport. Van de Goor heeft diabetes en is directeur van de Bas van de Goor foundation die als missie heeft om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport. De foundation wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten die sport voor hen heeft. Van de Goor is ambassadeur van het Diabetes Fonds. Kijk en luister naar zijn verhaal.