Bestuurlijke ontmoetingen

Agnes Clement-De Boers

November 2015, ik ga op weg voor iets heel spannends. Er zijn 3 passies in mijn leven: mijn gezin, mijn werk en Tai Chi Chuan.

Ik heb een fantastisch cadeau gekregen van mijn echtgenoot: een reis naar de Tai Chi grootmeester Benjamin Pang Jeng Lo. Een Chinese man van 87 jaar, wonend en les gevend in San Francisco. Een icoon, een levende legende. En ik mag hem ontmoeten en zelfs privé les van krijgen!! Ik reis alleen, en zal 5 dagen in San Francisco doorbrengen. Niemand die ik daar persoonlijk ken. In het vliegtuig zit ik naast een vriendelijk ogende vrouw, wat ouder dan ik. We zeggen elkaar gedag. We reizen beiden alleen. Na een tijdje raken we in gesprek.

Ze heet Auktje Reiffers en is onderweg naar haar zoon en gezin. Hij woont al een tijdje in de buurt van San Francisco en gaat voor de tweede keer vader worden. Het plan is dat ze gaat helpen met kramen. Kraamzorg is niet zo vanzelfsprekend in de USA.Ze heeft een maand vakantie. Ongekende luxe voor iemand die al jaren geen lange vakanties opneemt, omdat het werk zo interessant en leuk is.

Auktje blijkt directeur te zijn van een coöperatie voor zorgboerderijen. Mijn interesse wordt meteen gewekt. Wat wordt daaronder verstaan? Wat kan daar allemaal? Al langer ben ik op zoek naar mogelijkheden om kinderen met diabetes een plek te kunnen bieden om uit te blazen… voor een weekend, een week of misschien zelfs langer als het thuis even niet meer zo lekker loopt. Ik vertel over mijn werk binnen de diabeteszorg voor kinderen. Dat dat werk me zo raakt. Ik vertel over D-Support. Over de hoop dat we met ons oppasinitiatief gezinnen echt kunnen helpen. Over mijn droom om dit uit te breiden naar opvangmogelijkheden voor wat langere tijd.

Tijdens die vlucht praten we minstens 6 uur. Auktje is geïnteresseerd. Ze ziet mogelijkheden met zorgboerderijen en kinderen met diabetes. Ze ziet mogelijkheden voor respijtzorg voor kinderen op een zorgboerderij. Na aankomst stappen we allebei enthousiast en vol ideeën uit. We delen contactgegevens. Spannend, zullen we contact houden?

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Prakijk Agnes Clement-De Boers”]

Foto’s Hans Oostrum

 

Na een paar weken is ze de eerste. Een mailtje van Auktje. Ze heeft een prachtige kleinzoon gekregen, waar het heel goed mee gaat.
Er is enthousiasme om verder na te denken over D-Support. We spreken af, samen met Guusje. Er is een heel goede en fijne ‘klik’.
We brainstormen heel wat af. Auktje blijkt een echte bestuurder met een heel breed netwerk en veel ervaring in ‘zorg’ land. Er zijn veel ideeën en ze helpt ons enorm. Het allermooiste is dat Auktje uiteindelijk zelfs toetreedt tot het bestuur van de D-Support.
Het is gebleken dat er zoveel meer nodig is dan een dosis enthousiasme om dit initiatief goed op te zetten, dat dit een groot geschenk is.

En mijn ontmoeting met de Tai Chi meester? Groots, geen andere omschrijving. Een kritische, fantastische man die mij heel veel heeft gegeven. Tai Chi wijsheden en een Tai Chi familie in Amerika. Mijn San Francisco reis. Een ervaring die ik mijn leven niet zal vergeten.
Het heeft mij behalve Tai Chi, een fantastisch mooi mens als vriendin en als bestuurder voor onze Stichting D-Support gegeven.

Auktje Reiffers is actief secretaris geweest in het bestuur van D-Support van 2017-2020. Na het aflopen van haar termijn is zij gestopt met haar werkzaamheden. Vanaf deze plaats mijn hartelijke dank voor haar enorme inzet en voor alles wat zij betekend heeft

Agnes Clement-de Boers,
Voorzitter Stichting D-Support
Kinderarts Juliana kinderziekenhuis/Hagaziekenhuis

14-2-2017

Updated: 21 september 2020 — 07:58