Algemeen

Wellicht herkennen jullie dit: Even een adempauze

Diabetes eist 24/7 oplettendheid

Een ouder vertelt: "Het eerste jaar val je in een zwart gat, waarin alles tegelijk móet maar je weet niet waar je moet beginnen. Je hebt geen tijd om alles op een rijtje te zetten want de diabetes gaat altijd maar dóór. Het diabetesteam heeft het druk met het medische. Zelf hebben we alles opzij gezet en we moesten minder gaan werken. Gebroken nachten, altijd maar aanstaan. Familie leeft wel mee maar durven toch niet goed te helpen. We doen alles met liefde, maar nu, nu we diabetesoppas hebben besef ik: mijn man en ik hadden elkaar compleet kwijt kunnen raken. Je raakt jezelf ook een beetje kwijt. Daar heeft niemand ons voor gewaarschuwd. We hebben 2 jaar alleen maar overleefd."

Extra adempauze is dus nodig. Daardoor ervaren de kinderen dat hun ouders/verzorgers weer nieuwe energie krijgen. D-Support kan jullie gezin die adempauze bezorgen. Betrouwbaarheid, deskundigheid en praktische betrokkenheid zijn de speerpunten van onze stichting. Zodat je die 24-uurs oplettendheid voor de diabetes van je kind veilig kunt delen met anderen. Onze oppassers hebben allemaal een voorbereiding en een vaardighedentraining zodat zij gegarandeerde basiskennis hebben. De match tussen het gezin en de oppasser staat daarbij centraal. Ook biedt D-Support de mogelijkheid om kennissen, familie of eigen oppas te scholen.

Wist je dat veel ouders hun jaarlijkse verlofdagen in een halfjaar al opgebruikt hebben? Controles, verjaarsfeestjes, schoolreisje, ontregelingen op school, ziekte, niet uit logeren kunnen….

D-Support ondersteunt inmiddels veel gezinnen door het gehele land met adempauze (oppas) en besparen van tijd (e-learning). Tijd die je kunt besteden aan zaken die belangrijk zijn om het gezin draaiende te houden. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Je kunt je hier aanmelden als gezin.

Kosten en tarieven

Aanvraag PGB

Het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget wordt nogal eens voorgesteld. Gezinnen met een kind met diabetes kunnen hiervoor in aanmerking komen. PGB kan aangevraagd worden bij de Zorgverzekeringswet en bij de Gemeente. De zorgverzekering richt zich vooral op de verpleegkundige handelingen. Voor een toekenning vanuit de ZVW neem je contact op met de kinderthuiszorg voor een indicatiestelling. De gemeente benader je met de focus op je gezin als totaal. Voor een toekenning vanuit de Jeugdwet leg je contact met jouw Sociaal Wijkteam, te vinden op de website van je gemeente. In de bijlage vind je een BLANCO formulier dat je kunt doornemen om het gesprek met de sociaal werker voor te bereiden. Een aanvraag niet altijd tot toekenning.