Jullie als gezin

Wellicht herkennen jullie dit: Even een adempauze

Dat klinkt dramatisch: de organisatie van de zorg rondom een kind met diabetes is nu eenmaal intensief. Ouders en verzorgers doen alles met liefde, maar een adempauze is soms wel even nodig.

Diabetes vraagt oplettendheid

Af en toe adempauze is goed voor je kind(eren), jezelf en je omgeving. Belangrijk dat je die 24-uurs oplettendheid voor de diabetes van je kind veilig kunt toevertrouwen aan anderen. Denk aan een oppas, gastgezin, kennissen, familie en buren. Stichting D-Support staat in contact met alle diabetescentra in Nederland en helpt bij het zoeken en vinden van een oppas die aandacht heeft voor je kind(eren) en basiskennis heeft over diabetes. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Onze oppassers hebben allemaal een voorbereiding en een vaardighedentraining zodat zij gegarandeerde basiskennis hebben. Ook biedt D-Support de workshop “De Zoete Inval” aan voor jullie eigen netwerk (hierbij leren bestaande oppassers, buren familie etc  diabetes basis kennis). Hoe fijn is het als familie ook weet om te gaan met hun nichtje/neefje of kleinkind met diabetes.
Desgevraagd traint D-Support ook gastouders en zorgboerderijen.

Waardevol en makkelijk vindbaar

De andere kant van een regelmatige adempauze is dat de kinderen ervaren dat ouders en verzorgers weer nieuwe energie krijgen. D-Support kan jullie gezin die adempauze bezorgen. Bij D-Support hebben zich al veel oppaskandidaten aangesloten: mensen die wij kennen en waarvan we weten wat zij kunnen.

Wij bieden de volgende mogelijkheden:

 • bemiddeling bij het vinden van een geschikte oppas voor af en toe, voor een vast dagdeel of vaste dag in de week, logeeradres of kort verblijf
 • het verzorgen van een basistraining voor school of BSO
 • het verzorgen van een basistraining voor familie, buren, vrienden (workshop de zoete inval).

Als organisatie zorgen we dat je er als gezin niet alleen voor staat. D-Support ondersteunt inmiddels vele gezinnen door het gehele land. Een luisterend oor, het geven van voorlichting en het simpelweg besparen van tijd. Tijd die je als gezin beter kunt besteden aan andere zaken die belangrijk zijn om het gezin draaiende te houden. Je kunt je hier aanmelden als gezin voor ondersteuning door een D-Support oppasser.

Daarnaast ondersteunen wij gezinnen op het gebied van:

 • het zoeken naar financiering voor respijtzorg (vervangende zorg)
 • concreet matchen van een passende oppas bij jullie gezin

Kosten en tarieven

 1. Oppasbemiddeling: eenmalig € 60,-. Dit houdt in: intakegesprek, zoeken kandidaat, matching, monitoren tijdens de eerste 3 contacten, contactpersoon voor ouder(s)/verzorger(s)
 2. Oppastarieven worden in onderling overleg vastgesteld. D-Support adviseert om minimaal het Nibud-tarief aan te houden
 3. E-Learning voor familie, vrienden, kennissen, ouders van vriend(innet)jes, schoolmedewerkers: € 10,- per account. Vanaf 15 accounts in één aanvraag geldt een staffeltarief
 4. Familie- en netwerktraining voor familie, vrienden, begeleiders: eenmalig €150 excl. reiskosten. Het doel is dat je kind makkelijker ergens kan gaan spelen, logeren, sporten. De familie- en netwerktraining houdt in: intakegesprek en 2 uur aanwezigheid van D-Support bij een gezellige middag/avond voor kennissen en familie. Zij krijgen op een informele manier concrete specifieke informatie en instructie. Als ‘de mensen’ bepaalde vragen en meningen over diabetes hebben leidt de diabetesverpleegkundige van D-Support dit in goede banen. Dat is iets wat je als ouder niet altijd kunt en wilt opbrengen. Samen zorgen we voor voldoende oefenmaterialen. Deelnemers dienen tevoren de e-learning te doen
 5. Vaardighedentraining aan medewerkers van crèches, BSO/NSO en school. Deelnemers dienen tevoren de e-learning te doen
 6. Hulp bij aanvraag PGB: €120,-. U doet zelf de uiteindelijke aanvraag maar het voortraject wordt zorgvuldig in gang gezet en begeleid, inclusief contact met de Gemeente/Jeugd en Gezin/het behandelteam (indien nodig)
 7. Alle bedragen zijn inclusief btw

De belastingdienst biedt faciliteiten voor het terugvragen van de zorgkosten. Klik hier voor meer informatie.

Aanvraag PGB

Hier zijn enkele links voor het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Hoe vraag ik een PGB aan?

Waar vraag ik een PGB aan?

Wat biedt D-Support

Stichting D-Support biedt geschikte en deskundige oppas aan gezinnen met een kind met diabetes zodat ouders hun emotionele veerkracht behouden. Betrouwbaarheid, deskundigheid en praktische betrokkenheid zijn de speerpunten van onze stichting.

Lees meer

Webapplicatie/App

D-Support laat een webapplicatie en mobiele app ontwikkelen om de administratie, de matching van oppassers en gezinnen en het volgen van het oppassen in gezinnen te vergemakkelijken.
Lees meer

Nieuwsbrief

D-Support verstuurt een aantal keer per jaar een Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Lees eerst de laatste Nieuwsbrief
Lees meer

D-Support wordt ondersteund door: