Algemeen

Wellicht herkennen jullie dit: Even een adempauze

Diabetes eist 24/7 oplettendheid

Dat klinkt dramatisch: de organisatie van de zorg rondom een kind met diabetes is nu eenmaal intensief. Ouders en verzorgers doen alles met liefde, maar een adempauze is soms wel even nodig. Daardoor ervaren de kinderen dat hun ouders/verzorgers weer nieuwe energie krijgen. D-Support kan jullie gezin die adempauze bezorgen. Betrouwbaarheid, deskundigheid en praktische betrokkenheid zijn de speerpunten van onze stichting. Zodat je die 24-uurs oplettendheid voor de diabetes van je kind veilig kunt delen met anderen. Onze oppassers hebben allemaal een voorbereiding en een vaardighedentraining zodat zij gegarandeerde basiskennis hebben. De match tussen het gezin en de oppasser staat daarbij centraal. Ook biedt D-Support de mogelijkheid om kennissen, familie of eigen oppas te scholen.

Wist je dat veel ouders hun jaarlijkse verlofdagen in een halfjaar al opgebruikt hebben? Controles, verjaarsfeestjes, schoolreisje, ontregelingen op school, ziekte, niet uit logeren kunnen….

D-Support ondersteunt inmiddels veel gezinnen door het gehele land met adempauze (oppas) en besparen van tijd (e-learning). Tijd die je kunt besteden aan zaken die belangrijk zijn om het gezin draaiende te houden. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Je kunt je hier aanmelden als gezin.

Kosten en tarieven

Aanvraag PGB

Het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget wordt nogal eens voorgesteld. Gezinnen met een kind met diabetes kunnen hiervoor in aanmerking komen. Toch leidt een aanvraag niet altijd tot toekenning. Tips voor een goede aanvraag en de juiste formulering van de argumenten worden gegeven op een van onze informatieavonden. Kijk daarvoor in de kalender en meld je aan.