Jullie als gezin

Wellicht herkennen jullie dit: Even een adempauze

Dat klinkt dramatisch: de organisatie van de zorg rondom een kind met diabetes is nu eenmaal intensief. Ouders en verzorgers doen alles met liefde, maar een adempauze is soms wel even nodig.

Diabetes vraagt oplettendheid

Af en toe adempauze is goed voor je kind(eren), jezelf en je omgeving. Belangrijk dat je die 24-uurs oplettendheid voor de diabetes van je kind veilig kunt toevertrouwen aan anderen. Denk aan een oppas, gastgezin, kennissen, familie en buren. Stichting D-Support staat in contact met alle diabetescentra in Nederland en helpt bij het zoeken en vinden van een oppas die aandacht heeft voor je kind(eren) en basiskennis heeft over diabetes. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Onze oppassers hebben allemaal een voorbereiding en een vaardighedentraining zodat zij gegarandeerde basiskennis hebben. Ook biedt D-Support praktische training met realistische materialen van voor jullie eigen netwerk (hierbij leert je eigen oppas, buren, familie, ouders van beste vriendjes etc de basics van diabetes). Hoe fijn is het zij makkelijker kunnen omgaan met jullie kind. Desgevraagd traint D-Support ook gastouders en zorgboerderijen.

Waardevol en makkelijk vindbaar

Door een regelmatige adempauze ervaren de kinderen dat hun ouders/verzorgers weer nieuwe energie krijgen. D-Support kan jullie gezin die adempauze bezorgen. Wij bieden de volgende mogelijkheden:

  • zoeken van en bemiddelen met geschikte oppas voor af en toe, voor een vast dagdeel of vaste dag in de week, logeeradres of kort verblijf
  • het verzorgen van een e-learning en praktische training voor school of BSO
  • het verzorgen van een basistraining voor jullie netwerk.

D-Support ondersteunt inmiddels vele gezinnen door het gehele land met adempauze (oppas) en besparen van tijd (e-learning). Tijd die je n kunt besteden aan zaken die belangrijk zijn om het gezin draaiende te houden. Je kunt je hier aanmelden als gezin.

Daarnaast ondersteunen wij gezinnen op het gebied bij het zoeken naar financiering voor respijtzorg (vervangende zorg)

Kosten en tarieven

Aanvraag PGB

Hier zijn enkele links voor het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Hoe vraag ik een PGB aan?

Waar vraag ik een PGB aan?