Rotary Bennekom en D-Support in actie voor kinderen met diabetes

Kinderartsen en kinderdiabetesverpleegkundigen ervaren dagelijks hoe ingrijpend en complex diabetes bij een kind is. Voor een kind is een zo normaal mogelijk gezinsleven wenselijk, maar voor ouders is dat helaas vaak een onmogelijke opgave omdat oppas, school en opvang niet altijd kunnen omgaan met diabetes. Daarom is het kinderdiabetesteam van de Gelders Vallei in Ede blij dat stichting D-Support in deze regio praktische ondersteuning komt bieden, wat mogelijk wordt gemaakt door een cheque van Rotary Bennekom.

In samenwerking met het kinderdiabetesteam van de Gelderse Vallei gaat D-Support gezinnen bewuster maken van het belang van voldoende adempauze voor zichzelf. Ook gaan zij knelpunten op scholen en clubs aanpakken. De uitrol van D-Support in Ede is onderdeel van project Oost-Nederland. In de loop van 2021-2022 worden ook de regio's  Arnhem, De Liemers, Achterhoek en Twente  bij dit project betrokken.

De uitreiking van de cheque vond plaats op donderdagmiddag 28 oktober 2021 in Ziekenhuis de Gelderse Vallei.

Updated: 18 november 2021 — 12:21