E-learning

Tijd besparen en beter begrip

Vader: “… Het ging ons te ver om veel minder te gaan werken. We hebben daarom onze banen totaal anders ingericht qua werktijden. Mijn partner werkt onregelmatig in de zorg, ik in een creatief beroep met opdrachten en deadlines. Terwijl onze dochter van 4,5 jaar op school is kan altijd één van ons inspringen voor haar diabetes. Dankzij de onregelmatige diensten van mijn vrouw kunnen we het opvangen maar we hebben als partners nauwelijks meer momenten met elkaar. Ook ons uitgaan stond al 3 jaar op een héél laag pitje. Ik kan weleens jaloers naar andere ouders kijken die gewoon elk weekend samen vrij hebben.

We vinden D-Support een geweldig initiatief. We hebben onze buren, de leerkrachten en de clubleiding een e-learning aangeboden en ze waren allemaal enthousiast. Dit bespaarde ons veel tijd in het uitleggen van de basics van diabetes. Zij begrijpen de aanwijzingen over onze dochter nu veel beter. Èn we hebben een fantastische oppas waarbij de kinderen zich helemaal op hun gemak voelen.”

Cursussen

Welkom bij de e-learning kinderdiabetes
Kinderen met diabetes schommelen erg met hun bloedsuikers en kunnen daardoor plotseling niet lekker worden. Dat is normaal, maar waarop moet je letten? En wat te doen?

In deze e-learning leer je over

 • Diabetes type 1 en 2
 • Het verschil tussen kinderen en volwassenen met diabetes
 • Het verband tussen voeding, koolhydraten en bloedglucose
 • Veel voorkomende termen op het gebied van diabetes
 • Diverse glucosemeetinstrumenten (meters en sensoren), insulinepompen en insulinepennen
 • Beïnvloedende factoren
 • Overlegmomenten
 • Praktijkvoorbeelden en -oefeningen
 • Beleving en vaardigheden van kinderen op verschillende leeftijden

De studietijd voor deze e-learning is 1 à 2 uur, afhankelijk van de voorkennis. Deze module is ontwikkeld op basis van de nieuwste richtlijnen op het gebied van kinderdiabetes in combinatie met de dagelijkse praktijk.  In de toekomst wordt de cursus geaccrediteerd voor zorgprofessionals.

Op dit moment worden de volgende cursussen via e-learning aangeboden:

 • Basiscursus Diabetes bij een kind: theorie en oefeningen aan de hand van praktijksituaties
 • Basiscursus Een kind met diabetes op school (in ontwikkeling)

Proefversie

Via het menu Demo e-learning krijg je een indruk van de e-learning. De inhoud wordt doorlopend verbeterd.

Bestellen

Je kunt hier één of meerdere cursussen bestellen.
Voor familie, vrienden/kennissen, scholen, kinderopvang, sportclubs van kinderen met diabetes kost één cursus € 15,- per deelnemer. Vanaf 15 bestelde cursussen kost 1 cursus nog maar € 10,-. Deze bestellingen hoeven niet tegelijkertijd geplaatst te worden.
Thuiszorginstellingen en jeugdzorginstellingen kunnen ook een bestelling plaatsen. Het tarief hiervoor is € 25,- per deelnemer. Vanaf 15 bestelde cursussen kost een cursus nog maar € 20,-