E-learning

Tijd besparen en beter begrip

Vader: “… Het ging ons te ver om veel minder te gaan werken. We hebben daarom onze banen totaal anders ingericht qua werktijden. Mijn partner werkt onregelmatig in de zorg, ik in een creatief beroep met opdrachten en deadlines. Terwijl onze dochter van 4,5 jaar op school is kan altijd één van ons inspringen voor haar diabetes. Dankzij de onregelmatige diensten van mijn vrouw kunnen we het opvangen maar we hebben als partners nauwelijks meer momenten met elkaar. Ook ons uitgaan stond al 3 jaar op een héél laag pitje. Ik kan weleens jaloers naar andere ouders kijken die gewoon elk weekend samen vrij hebben.

We vinden D-Support een geweldig initiatief. We hebben onze buren, de leerkrachten en de clubleiding een e-learning aangeboden en ze waren allemaal enthousiast. Dit bespaarde ons veel tijd in het uitleggen van de basics van diabetes. Zij begrijpen de aanwijzingen over onze dochter nu veel beter. Èn we hebben een fantastische oppas waarbij de kinderen zich helemaal op hun gemak voelen.”

Als ouder hebben we eerst zelf de e-learning gedaan, zodat we precies weten wat er wordt aangeboden en welke informatie wij zelf nog gaan geven.

Voor school, crèche en BSO

Veel scholen vinden het een opluchting om concreet te weten waar diabetes over gaat, vóór de komst van het kind dat diabetes heeft. Vanaf het moment dat een kind in de klas komt is die kennis nodig. Daarom is aan te bevelen om de e-learning tijdig ter beschikking te stellen. Dan is er straks een veilig vangnet voor het kind. Bij de overlegmomenten in de toekomst blijven ouders de aanspreekpersonen.

Betalen
Als je als ouders betaalt voor school neemt dat een drempel weg voor school. Scholen kunnen het zien als een investering, ze leren het niet alleen voor jouw kind maar ook voor eventuele nieuwe kinderen. Als school zelf betaalt kan de adjunct ‘eisen’ dat iedereen het doet. De kosten van optie 2 voor 7 à 8 schoolmedewerkers zijn €105 – € 120,-.

Op dit moment worden de volgende cursussen via e-learning aangeboden:

  • Basiscursus Diabetes bij een kind: theorie en oefeningen aan de hand van praktijksituaties
  • Basiscursus Een kind met diabetes op school (in ontwikkeling)

Bestellen

Je kunt hier één of meerdere cursussen bestellen.