E-learning

Tijd besparen, beter begrip en logeren bij opa en oma

Vader: “… Het ging ons te ver om veel minder te gaan werken. We hebben daarom onze banen totaal anders ingericht qua werktijden. Mijn partner werkt onregelmatig in de zorg, ik in een creatief beroep met opdrachten en deadlines. We vinden D-Support een geweldig initiatief. We durven inmiddels opa en oma, onze buren, de leerkrachten en de clubleiding erbij te betrekken. We hebben hun een e-learning aangeboden en ze zijn enthousiast! Zij begrijpen de aanwijzingen over onze dochter nu veel beter. Dit bespaart ons veel tijd in het uitleggen van alles. Het is absoluut de investering waard.

Het allerbelangrijkste is dat onze dochter weer kan logeren bij opa en oma, net als haar broertje. We hadden door onze bezorgdheid niet in de gaten hoe belangrijk het contact tussen haar en mijn schoonouders was, voor beide kanten. Gelukkig begon iemand uit onze omgeving hierover. We zaten het eerste jaar compleet in een diabetesbubbel en werden gegijzeld door onze bezorgdheid.

Eerst hebben we zelf de e-learning gedaan, zodat we weten wat er wordt aangeboden en welke informatie wij zelf gaan geven. We raden het iedereen aan!

Voor school, crèche en BSO

Veel scholen vinden het een opluchting om concreet te weten waar diabetes over gaat, vóór de komst van het kind dat diabetes heeft. Vanaf het moment dat een kind in de klas komt is die kennis nodig. Daarom is aan te bevelen om de e-learning tijdig ter beschikking te stellen. Dan is er straks een veilig vangnet voor het kind. Bij de overlegmomenten in de toekomst blijven ouders de aanspreekpersonen.

Betalen
Als je als ouders betaalt voor school neemt dat een drempel weg voor school. Scholen kunnen het zien als een investering, ze leren het niet alleen voor jouw kind maar ook voor eventuele nieuwe kinderen. Als school zelf betaalt kan de adjunct ‘eisen’ dat iedereen het doet. De kosten van optie 2 voor 7 à 8 schoolmedewerkers zijn €105 – € 120,-.

Op dit moment worden de volgende cursussen via e-learning aangeboden:

  • Basiscursus Diabetes bij een kind: theorie en oefeningen aan de hand van praktijksituaties
  • Basiscursus Een kind met diabetes op school (in ontwikkeling)

Bestellen

Je kunt hier één of meerdere cursussen bestellen.