E-learning

Dit wil je ook: tijdbesparen en beter begrip

Vader: “…Het ging ons te ver om veel minder te gaan werken. Maar we hebben onze banen nu totaal anders ingericht qua werktijden. Mijn partner werkt onregelmatig en in de zorg, ik werk in een creatief beroep met opdrachten en deadlines. Terwijl ons dochtertje van 4,5 jaar op school is is één van ons niet aan het werk zodat we zo nodig in kunnen springen voor haar diabetes. Dankzij de onregelmatige diensten van mijn vrouw kunnen we het opvangen maar het heeft een keerzijde. We hebben als partners nauwelijks momenten met elkaar. Ook ons uitgaan stond al 3 jaar op een héél laag pitje. Ik kan weleens jaloers naar andere ouders kijken die gewoon elk weekend samen vrij hebben.

We vinden D-Support een geweldig initiatief. We hebben onze buren, de leerkrachten en de clubleiding de e-learning aangeboden en ze waren allemaal heel enthousiast. Dit bespaarde ons veel tijd in het uitleggen van de basics van diabetes. Zij begrijpen de aanwijzingen over onze dochter nu veel beter. En we hebben een fantastische oppas waarbij de kinderen zich helemaal op hun gemak voelen.”

Cursussen

Welkom bij de e-learning kinderdiabetes

Kinderen met diabetes schommelen erg met hun bloedsuikers en kunnen daardoor plotseling niet lekker worden. Dat is normaal, maar waarop moet u letten? En wat te doen?

In deze e-learning leert u over

 • Diabetes type 1 en 2
 • Het verschil tussen kinderen en volwassenen met diabetes
 • Het verband tussen voeding, koolhydraten en bloedglucose
 • Veel voorkomende termen op het gebied van diabetes
 • Diverse glucosemeetinstrumenten (meters en sensoren) insulinepompen en insulinepennen
 • Beïnvloedende factoren
 • De juiste insulinedosis uitrekenen
 • Praktijkvoorbeelden en -oefeningen
 • Beleving en vaardigheden van kinderen op verschillende leeftijden

De studietijd voor deze e-learning is 1 à 2 uur, afhankelijk van de voorkennis van de cursist. Na afloop vragen wij u een evaluatieformulier in te vullen zodat we deze module met uw tips verder kunnen verbeteren.

D-Support is een kleine vrijwilligersorganisatie die naasten en professionals die zorg hebben voor kinderen met diabetes bijstaan. Deze module is voor u ontwikkeld door D-Support op basis van de nieuwste richtlijnen op het gebied van kinderdiabetes in combinatie met de dagelijkse praktijk.  In de toekomst wordt de cursus geaccrediteerd voor zorgprofessionals.

Op dit moment worden de volgende cursussen via e-learning aangeboden:

 • Basiscursus Diabetes bij een kind: theorie en oefeningen aan de hand van praktijksituaties
 • Basiscursus Een kind met diabetes op school (in ontwikkeling)

Proefversie

Via het menu Demo e-learning krijg je een indruk van de e-learning. Aan de hand van de ontwikkelingen op het gebied van de diabetesbehandeling wordt de inhoud doorlopend verbeterd. Ook de feedback op de cursus wordt hierin verwerkt.

Bestellen

Voor informele betrokkenen (Familie, vrienden/kennissen, scholen, kinderopvang, sportclubs van kinderen met Diabetes) kost één cursus € 15,- Vanaf 15 bestelde cursussen kost een cursus nog maar € 10,-

Voor formele betrokkenen (Thuiszorginstellingen en andere formele betrokkenen kunnen hier een bestelling plaatsen) kost een cursus € 25,- Vanaf 15 bestelde cursussen kost een cursus nog maar € 20,-

Je kunt hier één of meerdere cursussen bestellen.